«Πράσινο φως» στις κάμερες από αστυνομικούς

Και αναρωτιόμουν πότε θα γίνει και αυτό. Ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, έδωσε το «πράσινο φως» στη μαγνητοσκόπηση των διαδηλώσεων από αστυνομικούς με σκοπό τη βεβαίωση εγκληματικών ενεργεών, τον εντοπισμό των δραστών και φυσικά την ταυτοποίηση τους. Υποτίθεται ότι θα υπάρχουν αυστηρά όρια στη χρήση προσωπικών δεδομένων από τις αρμόδιες αρχές (δικαστικές και αστυνομικές δηλαδή). Απ’ ότι φαίνεται οι βαφτισμένες «κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας» θα χρησιμοποιηθούν εν τέλει γι’ αυτό που οι περισσότεροι φοβούνταν, ως Μεγάλος Αδελφός.

Είναι γεγονός ότι η πλειονότητα των διαδηλώσεων δεν έχει ειρηνικό τέλος, μιας και τις περισσότερες φορές ταραχοποιά στοιχεία αμαυρώνουν τον σκοπό τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, οι ταραξίες καλύπτουν τα πρόσωπα τους οπότε οποιαδήποτε ταυτοποίηση τους είναι αν μη τι άλλο αδύνατη. Και τι θα γίνει αν για παράδειγμα βρεθεί κάποιος άσχετος εκτεθειμένος; Που θα βρει το δίκιο του; Θα τον καλύψει το δικαστήριο ή όλα θα γίνουν θυσία προς το «κοινωνικό συμφέρον»;

Εκτός των άλλων, απ’ ότι κατάλαβα οι αστυνομικοί κατά πάσα πιθανότητα να χρησιμοποιούν και οι ίδιοι κάμερες για την καταγραφή. Και πως θα γίνεται αυτή; Θα είναι ένστολοι ή θα παριστάνουν τους εργαζόμενους όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν; Είναι σίγουρο ότι στη δεύτερη περίπτωση θα… κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα! Η μπάλα παίρνει όμως και τους δημοσιογράφους. Σκεφτείτε μια ομάδα ανεγκέφαλων-κουκουλοφόρων (μην ακούσω τίποτα για αναρχικούς) να πάρει χαμπάρι ότι τους παίρνει μια κάμερα…το πρώτο που θα σκεφτούν είναι ότι πρόκειται για αστυνομικούς που πολύ άσχημα αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί θα μπορούν να «κινηματογραφούν» οτιδήποτε θεωρούν εγκληματική συμπεριφορά, δηλαδή ανάλογα με το αστυνομικό του…. δαιμόνιο! Πάντως το «θετικό» της υπόθεσης είναι ότι οι εν λόγω κύριοι θα μπορέσουν να εξασκήσουν επιτέλους το χόμπι τους και έξω από τα αστυνομικά τμήματα ή τις σχολές τους!

Όπως και να έχει, αν η πολιτεία και πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικές αρχές ήθελαν να πατάξουν την «τρομοκρατία» στις διαδηλώσεις θα μπορούσαν να το κάνουν παίρνοντας πιο ενεργά μέτρα και όχι ημίμετρα. Και αναφέρομαι σε ημίμετρα γιατί στη τελική ο κουκουλοφόρος θα είναι ελεύθερος και το μόνο που θα έχουμε είναι ένα άχρηστο βίντεο. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικό άρθρο για το θέμα στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Κοινωνικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: