Αντιδράσεις για τις κινήσεις της Apple


«Εκτός από τη νέα γενιά iPod που ανακοινώθηκε στις 5 του Σεπτέμβρη, η Apple έκανε και άλλες κινήσεις για να τονώσει την πώληση των συσκευών iPhone. Έτσι, με μία αναπάντεχη ανακοίνωση η Apple μείωσε την τιμή πώλησης του iPhone των 8GB κατά 200 δολάρια[!], ενώ ταυτόχρονα δήλωσε πως σταματά τη διάθεση του iPhone των 4GB μετά την εξάντληση του stock. Όμως, ενώ τα αρχικά σχέδια της εταιρείας άφηναν την τιμή του μικρού μοντέλου αμετάβλητη στα 499 δολάρια, από την Τρίτη η συσκευή πωλείται στο online κατάστημα της Apple με τιμή 299 δολάρια.

Η κίνηση αυτή δυσαρέστησε πολλούς κατόχους iPhone, οι οποίοι κατέκλυσαν με e-mail διαμαρτυρίας το mailbox του Steve Jobs. Μετά την αντίδραση του κοινού, ο κύριος Jobs «αναγκάστηκε» να απευθύνει ανοιχτή απαντητική επιστολή για να κατευνάσει τα πλήθη. Εν συντομία, ο κος Jobs υποστήριξε τη μείωση της τιμής λέγοντας πως είναι η σωστή κίνηση στη σωστή χρονική στιγμή, που ωφελεί και τους αγοραστές iPhone και την Apple. Από την άλλη, κατανοώντας τις αντιδράσεις του αγοραστικού κοινού δήλωσε ότι η εταιρεία θα προσφέρει 100 δολάρια πίστωση στους ήδη υπάρχοντες κατόχους iPhone για την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος από κάποιο κατάστημα της Apple ή από το online store.

Αυτά, όμως, δεν είναι τα μόνα προβλήματα της Apple, καθώς μπορεί βρεθεί σε νομική αντιπαράθεση με την HTC μετά την ανακοίνωση του iPod Touch. Ο λόγος το κατοχυρωμένο όνομα «Touch» από την HTC για την τηλεφωνική συσκευή HTC Touch που είναι ήδη κάποιους μήνες στην αγορά. Αν και η συσκευή δεν είναι άμεσα ανταγωνιστική του iPod Touch, αλλά του iPhone, τα δύο προϊόντα έχουν αρκετές ομοιότητες. Η κατοχύρωση του ονόματος HTC Touch έγινε στις 25 Μαΐου, ενώ ακολούθησε και δεύτερη στις 8 Αυγούστου για το Touch by HTC. Για την ώρα, πάντως, οι εκπρόσωποι της HTC αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός.

Πηγή: PC Magazine«

Για τους περισσότερους η μείωση αυτή αποτελεί χαρμόσυνο γεγονός, αλλά οι λεγόμενοι «early adapters» κάθε άλλο παρά χαρούμενοι δεν είναι. Όχι μόνο αγοράσανε τη συσκευή πολύ ακριβότερα, αλλά το μικρότερο μοντέλο πλέον δεν θα παράγεται. Προσωπικά θεωρώ ότι με μια τέτοια κίνηση η Apple δεν δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στους «υποστηρικτές» της. Βέβαια, ο Jobs θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα προσφέρει μια δωροεπιταγή στους παραπάνω, κάτι που μετριάζει τα κακώς κείμενα.

Advertisements
Explore posts in the same categories: Τεχνολογία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: