Έσπασε και το iPhone!

iphone

Ήταν θέμα χρόνου και είμαι σίγουρος ότι οι υπεύθυνοι στην Apple και την AT&T το γνώριζαν.

«Χάκερ κατάφεραν να ξεκλειδώνουν το τηλέφωνο iPhone ώστε να λειτουργεί και σε άλλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας εκτός της AT&T, με την οποία η Apple έχει αποκλειστική συνεργασία στις ΗΠΑ. Δύο μέθοδοι έχουν ήδη εμφανιστεί στο Διαδίκτυο και μία τρίτη αναμένεται το Σάββατο.

Δεδομένου ότι το iPhone πωλείται σήμερα μόνο στις ΗΠΑ, οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται να ανοίγουν το δρόμο για μια μικρή «βιομηχανία» που θα αγοράζει και θα ξεκλειδώνει τα iPhone και θα τα διοχετεύει σε άλλες χώρες.

Την Παρασκευή, o 17χρονος Τζορτζ Χοτζ από το Νιου Τζέρσι δημοσίευσε στο ιστολόγιό του οδηγίες για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου. Η μέθοδος είναι περίπλοκη και απαιτεί γνώσεις τόσο στην τροποίηση του λογισμικού όσο και στην κασσιτεροκόλληση. Ο Χοτζ κατάφερε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο στην T-Mobile, το μοναδικό άλλο αμερικανικό δίκτυο που είναι συμβατό με τη συσκευή (το iPhone βασίζεται στην τεχνολογία GSM).

Σε έναν άλλο δικτυακό τόπο, το iPhoneSimFree.com, μια εταιρεία υπόσχεται να ξεκλειδώσει επ’ αμοιβή το iPhone χρησιμοποιώντας μόνο λογισμικό, ανέφερε το Macworld.

To ξεκλείδωμα κινητών τηλεφώνων δεν απαγορεύεται από την αμερικανική νομοθεσία.

Επιπλέον, η ιρλανδική εταιρεία Uniquephones ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύεσει το Σάββατο λογισμικό το οποίο μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες ώστε να χρησιμοποιήσουν το iPhone με κάρτα SIM οποιουδήποτε δικτύου. Η χρέωση θα κυμανθεί από 25 έως 50 δολάρια, αν και οι 450.000 χρήστες που σύμφωνα με την εταιρεία έχουν εγγραφεί στη λίστα αναμονής θα έχουν έκπτωση 25 ή 50 τοις εκατό. Η Uniquephones ήδη ξεκλειδώνει κινητά άλλων εταιρειών, όπως της Motorola και της Nokia.

Και οι τρεις μέθοδοι δεν φαίνεται να επηρεάζουν τις λειτουργίες του iPhone, με εξαίρεση το χαρακτηριστικό «visual voicemail», που εμφανίζει τα μηνύματα φωνής ως εισερχόμενα e-mail.

Η Apple σκοπεύει να διαθέσει το iPhone στην Ευρώπη εντός του έτους, χωρίς όμως να έχει ανακοινώσει επίσημα ημερομηνίες ή εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: In.gr«

Να υπενθυμήσω ότι το διάσημο κινητό-gadget θα διατεθεί στην Ελλάδα πιθανότατα μέσα στο 2008, ενώ υπάρχουν φήμες ότι γίνονται συζητήσεις με την Vodafone. Δεν πειράζει όμως, δεν χρειάζεται να το περιμένουμε τόσο. Εμείς μπορούμε να το πάρουμε και από το eBay!

Advertisements
Explore posts in the same categories: Τεχνολογία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: